27 Eylül 2012 Perşembe

CUPER'IN ORDUSU SAVAŞACAK MI ?


Hektor Cuper'ın komutanlığında bu sezon oynadığı 5 karşılaşmadan da yenilgisiz ayrılan Orduspor'u ve sezon öncesi Cuper'ın istediği tüm oyuncuları alarak sezon başı kampına yetiştiren başta Başkan Nedim Türkmen ve yönetimini kutluyorum. İki iç saha maçından 6, üç deplasman maçından da 3 puan çıkaran Orduspor oynadığı 5 maçtan toplam 9 puan çıkararak ligin başında olumlu sinyaller vermiştir.
Yarın 6.haftanın ilk maçında Galatasaray ile içerde oynayacağımız maç öncesinde birşeyler yazmak istedim.
Öncelikle bu sezon için koyduğumuz hedeflerimiz doğrultusunda Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bizim rakibimiz olmadığını düşünüyorum.Onun için bu sezon bu 2 takımla oynayacağımız maçların sonucu bizim için çok önemli olmayacaktır. Biz Avrupa kupalarına katılma hedefi olan takımlarla bu yarışın içinde olmalıyız ve tüm mücadelemizi bu bu hedefe ulaşmak için yapmalıyız.
Cuma günü oynayacağımız Galatasaray maçı öncesinde ise şunları söyleyebilirim;

'' Galatasaray'ı Galatasaray'ın silahı ile vurmak.''

Galatasaray ligde oynadığı 5 maçta 4 galibiyet , 1 beraberlik alarak ligde lider durumda olan kadro yapısı ve oynadığı futbol ile de bu ligin üstünde olduğunu gösteren ligin en etkili takımı. Galatasaray oynadığı 5 maçta , özellikle de deplasman maçlarında rakip defansa baskı yaparak onları hataya zorlamakta ve bunun neticesinde de golü erken bularak oyunu istediği şekilde yönlendirerek bitirmektedir.Bir tek Beşiktaş maçında bu oyun anlayışını sahaya düşündüğü gibi yansıtamamıştır.Çünkü Beşiktaş buna izin vermeyen bir mücadele ortaya koyarak galip gelebileceği maçtan beraberlikle ayrılmıştır.
Cuper'ın Ordusu eğer bu maçta Galatasaray'ı Galatasaray'ın silahı ile vurmak isterse ilerde, Stancu, Barral, Umbidise hatta Hasan ile rakip defansa baskı kurmalı ve Galatasaray'ı şaşırtarak golü hatta golleri bulmalıdır. Bu maçta savaşmayı tercih edersek gollü ve zevkli bir maç izleyebiliriz, ama eğer savaşmassak ve Galatasaray'ın kuracağı baskıyı kaldıramazsak yenilgimiz kaçınılmaz olacaktır.
Yukarda dediğim gibi bizim rakibimiz ne Galatasaray'dır ne de Fenerbahçe. Bizim rakibimiz bizimle aynı hedefi kovalayan takımlarla olacaktır ve ilk önceliğimiz de bu yarışta olanları geride bırakarak Avrupa kupalarına katılmaktır.
Bu maçın sonucu ne olursa olsun bu yıl da Ordusporumuza ''Hep destek Tam destek'' diyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder