14 Şubat 2012 Salı

KILIÇDAROĞLU'NDAN ORDUSPOR'LULARA TEŞEKKÜR...



CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, 14.02.2012 TARİHİNDE GRUP GENEL KURUL TOPLANTISINDA YAPTIĞI KONUŞMADA ORDUSPOR TARAFTARINA TEŞEKKÜR ETTİ.

Değerli arkadaşlarım, Ordu Spora ve Ordululara yürekten bir teşekkür sunmak istiyorum. Ordu Spor’un yiğit taraftarlarına Ankara’dan, Cumhuriyet Halk Partisinden Cumhuriyet Halk Partililerin selamlarını göndermek istiyorum. Onlar, geçen Pazar günü Türk halkının duygularına tercüman oldular. 9 bin kişi stadyumda Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini okudular, bir bağımsızlık andını okudular, Türkiye’nin bağımsızlık andını dile getirdiler. 9 bin yürek tek ağızdan haykırdı. Söyledikleri kamu vicdanında yerini bulan, bağımsızlığın meşalesi olan bizim andımızdı. Ordulular, Atatürk’ün Gençliğe Hitabe’sini okurken 19 Mayıs’ı biliyoruz, Erzurum Kongresi’ni biliyoruz, Sivas Kongresi’ni biliyoruz, o kongrede dile getirenleri aslında söylediler, o kongrelerin kaynağını dile getirdiler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okurken. İşbirlikçilere karşı, mandacılara karşı tek yürek aslanlar gibi durdular, tekrar kutluyorum onları. Onlar, Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin nasıl daha yepyeni ve diri olduğunu bütün Türkiye’ye bir daha gösterdiler. Bütün Orduluları, şerefli alınlarından öpüyorum, hepsine saygı sunuyorum.
Değerli arkadaşlarım, Ordulular güzel bir şey yaptılar, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudular ama bunun yanında önemli bir ayıba maalesef imza atıldı, önemli bir utanca imza atıldı. Ordulular Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okurken televizyonlarda onların sesi kesildi. Niye kesilir? Küfür mü sayıyorsunuz siz Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni? Hangi amaçla yapıyorsunuz bunu? Hangi gerekçeyle yapıyorsunuz bunu? Hadi, Recep Tayyip Erdoğan’ı anladık, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nden hoşlanmaz, hadi AKP’li bakanları, onların sözcülerini anladık Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi nasırlarına dokunmuş gibi onlar ürkütür. Peki, siz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarından ne istiyorsunuz? Onlar haykırırken, Ordu’da haykırırken siz onların sesini niye kesersiniz televizyonlarda? Bu yayın kuruluşunu hepinizin önünde kınıyorum ve yaptığı doğru değildir.

1 yorum: