5 Ağustos 2011 Cuma

BAŞKANIN LİG ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI

Kulüp Başkanımız Dr. Nedim Türkmen, bugün Orduspor Durugöl Tesisleri’ nde bir basın toplantısı düzenledi.
Gündeme, transferlere ve yeni projelere dair birçok konuda açıklama yapan Başkanımız, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yeni sezon formalarının tanıtımını da yaptı. Toplantıya Genel Sekreterimiz Adem Türkmen, Altyapı Sorumlusu Ertan Bakır, Organizasyon, Halkla İlişkiler ve Reklam Sorumlusu Uğurcan Ataoğlu ve Medya Sorumlusu Murat Gürsoy da katıldı.

İşte basın toplantısında Kulüp Başkanımız Dr. Nedim Türkmen’ in konuşmasından bir bölüm:

‘’ Ligler 5 ağustos yerine 9 Eylül’ e kalınca bir toplantı daha yapalım dedik. Genel bir değerlendirme yapmak istedik. Orduspor 26 yıl sonra Süper Lig’ e çıktı. Bunun yansıması ilk olarak stadyumdan başladı. TFF geldi eksiklikleri rapor etti. Biz de çalışmalara başladık. Az önce gördük çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Stadyumumuzda yapılan çalışmaları sizler de gördünüz. Maraton tribünü ile ilgili şikayetler var. Ama 1960 yılında yapılan bir stadyuma ancak bu şekilde tribün yapabiliyoruz. Güçlendirilmesi gerekliydi. Biz en fazla 2 yıl daha orada futbol oynayacağımızı düşünüyorum. Yeni stadyum için başbakanımız söz vermişti. Hep birlikte el ele vererek bir an önce yerini belirleyip, yılsonuna kadar temelini atmalıyız. Şehrin içinde biliyorsunuz güvenlik sorunu oluyor. Şehrin dışlında bir stadyum bizim işimizi görecektir. Bundan sonra takip edeceğimiz en önemli konu budur bundan sonra. Biz ne söylediysek takip edip bunları yerine getirdik. Tesislerimizde çok güzel çalışmalar yaptık. Yeni antrenman sahamızın çimleri 10 gün içinde geliyor. Süper lig yüksek standart demek ve biz de buna göre harekete ediyoruz.  Biz bu çalışmaları Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ile yapalım istedik ama sınırlı kaldı. Kendi imkanlarımızla yaptık. İnşallah ordu arena stadı bizim dönemimizde yapılacak. Bunun takibini yapacağız siyasi olarak da.

Şike olayları nedeniyle 26 yıl sonra Süper Lige çıkmış bir takım olarak, çok da sevinmedik. Ortada bir belirsizlik var. Sponsorlar belirsiz. Maddi imkanlar belirsiz. Bu bizi de etkiliyor. Tabi biz Süper Lig’ e çıktığımızda ayakbastı diye tabi edilen 18 milyon gibi bir para telaffuz ediliyordu. Böyle bir para almadık. Şu an kadar 5.3 milyon aldık. Onlarla da eski borçları ödedik. Federasyona başvuran 3 oyuncu dışında kimseye borcumuz yok. Ağustos ve Eylül’ de 1.8’ er milyon lira gelecek. Daha sonra gelecekler ocaktan sonra gelecek. O paralar da ocak ayından sonra Digiturk’ le devam edilirse gelecek. Ve bu gelecek para da galibiyet ve beraberliklere bağlı. Yani, takımın başarısına bağlı.

Futbolcularımızın sözleşmelerine şampiyonluk primi maddesi koyduk. Onları ödeyeceğiz. Zamana yaydık biraz. Bu maddeyi koyarken şehirden destek geleceğini düşündük ama bu destek gelmedi. Kendi imkanlarımızla bu primleri ödeyeceğiz.

Bilgi kirliliği olmaması açısından transferlerle ilgili konuşmak gerekirse youla ile yolumuz ayrıldı. Kendisi sağlık kontrolünde sakat çıktı. Volkan altın kamp performansında olumlu bulunmadı. Galatasaray’ dan aldığımız stoper Sinan, tecrübeye ihtiyacı vardı. Hocamızın raporu doğrultusunda almadık. Bulgaristan’ dan aldığımız Daniel için de hocamız değerlendiremeyeceğini söyledi ve 4 tane oyuncumuzu gönderdik.

Anlaştığımız futbolcular; Saso Fornezzi 3 yıllık, Garcia 2 yıllık, Nickening 2 yıllık, Gosso ile 3 yıllık anlaştık. Riberio ile kiralık anlaştık ama Haziran ayında bonservisini alma imkanımız var. Sağ tarafa Dalmat’ ı aldık 3 yıl anlaştık. Banahene ‘ yi aldık 3 yıllığına. Geçen yıl da çok istemiştik ama alamamıştık. Benim önümüzdeki sezon çok şey beklediğim oyunculardan birisi. Sergıo Zigjler ile 1+1 yıllık anlaştık. Culio ile büyük ihtimal Pazartesi imzayı atacağız. Ordu tarihinin, en pahalı transferlerinden biri.  4 yıllık anlaşacağız onunla. Bir tane daha forvet alacağız.

Biz Süper Lig’ e yeni çıktık gecen yıldan 9-10 oyuncumuz kaldı. 15 tane daha almak zorundayız. Biz bu sene bu oyuncuları alıp bir dahaki sene belki 2-3 oyuncu alacağız. Oturmuş bir takımımız olacak. Aldığımız futbolcuların kariyeri de oldukça iyi. Bunu ulusal basında da görüyorsunuz. Çok iyi bir takım kuruyoruz. İmza attırdığımız futbolcular peşinatlarını istiyorlar. Kendi kaynaklarımızla bunları yapıyoruz.

Biz yönetim olarak bunları yapıyoruz. Ordu’ dan beklentilerimiz neler diye bahsedecek olursak, kombineler umduğumuz gibi gitmedi bu sene. 300 lira 20 maç 15 liraya denk geliyor. Biz 30 trilyonluk takım kuruyoruz. Bunun bir bedeli var. Herkes bu bedeli ödeyecek. Tüm giriş kapıları değişti. Kartsız ve biletsiz girilemeyecek. Protokol tribünü dahil her yerde yeni düzenlemeler yaptık. Kombineler 3 Eylül’ e kadar satılacak. Daha sonra herkes biletlerini Biletix’ ten alacak. Biz taraftarımızdan taraf olup kombinelerini almalarını bekliyoruz. Lisanslı ürün almalarını bekliyoruz. Bunların hiçbirini yapmayıp takım neden oldu diye sormanın anlamı yok değeri de yok. Herkesten destek bekliyorum 1 aylık süreçte.

Önümüzdeki hafta SMS kampanyası başlatacağız. Kulübüne destek olacak taraftarımız mesajla bunu yapabilecek. Altyapısı hazırlanıyor. Biz hep proje üretmeye çalışıyoruz.

Kamplar yaptık, Slovenya, Hollanda, Bolu… Şike olayından sonra yaptığımız hazırlık maçları iddia programına alınmadı ve biz kamp masrafı olarak 400 bin lira harcadık. Şimdi biz valiliğe yazı yazdık Çambaşı yaylası için. Orada bir kamp merkezi kurmak istiyoruz. Bir senede harcadığımız kamp parasından daha az bedellerle oraya bir kamp merkezi kurabiliriz. Orada kros için de yerler var. Bunun için çalışmalar başladık.

Bunun dışında Ordu şehrinin ve taraftarlarının yanında olduğunu biliyoruz ama bunun göstergelerini söyledik. Bu anlamda ciddi katkılar bekliyoruz.

Sportif direktör olarak Volkan Ballı ile anlaştık. 7 yıl Fenerbahçe’ görev yapmış biri olarak, beklentilerimiz pek uyuşmadı. İşin ekonomik boyutu da var tabi. Başka bir arkadaşımızla anlaştık. O arkadaşımızın başarılı olacağına inanıyorum. Bu sorunu da böyle aştık.

Ankara’ daki turnuvaya katılıyoruz. İstanbul’ da bir açılış maçı yapmayı düşünüyoruz. Bununda çalışmalarını sürdürüyoruz.

72 milyonluk bir ülkede futbolcu sıkıntısı çekiliyor. Çok ciddi bir altyapı problemi var. İsveç’ ten 4 kişilik bir altyapı heyeti getireceğiz. Eylül ayının ortasından itibaren 2 ay burada kalacaklar ve altyapıda neler yapılması gerektiğinin en doğru yolunu bulacağız. Ordu’ da amatör takımlar dahil tüm takımların hocalarını da çağırıp bu işin nasıl olması gerektiğini bilen uluslar arası uzmanlarla getirip çözeceğiz.

Ayrıca bu sene yeni bir şey daha yapmayı düşünüyoruz. Orduspor’ un efsane ismi Üstün Türközer ile görüşüp, bir futbolcu izleme komitesi kurulmasını sağlayıp, Üstün Türközer’ i bu komitenin başına getirmek istiyoruz.
Orduspor’ u tüm branşları içine alan bir şemsiye haline getireceğiz. Ünyespor ile ilgili de her türlü desteği vereceğiz onlara. Karşılıklı işbirliği yapıp başarılı olmaları için çalışacağız. Araya mesafeler koymak, ayrıştırmak ve çarpıştırmayı bırakmalıyız. Herkes birbirini kucaklamalı. Orduspor bu anlamda her yönüyle örnek bir takım olacak. ‘’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder